00000

Mangoldskott, machesallad och ekbladssallad kan ersättas med färdigblandad gourmetsalladsmix från kyldisk. Grilla på utegrillen eller i grillpanna.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 vita sparrisar
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Sallad:

50 g mangoldskott
100 g mâchesallad
100 g ekbladssallad
4 salladslökar
10 kryddtagetesblommor
1 basilika, i kruka
10 ärtskott

Dressing:

0,5 dl olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk tryffelolja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald

1. Skala sparrisen. Pensla den med olivolja. Salta och peppra. Grilla den på hög värme i en grillpanna tills det blir svarta ränder på en sida. Låt den svalna.
2. Skölj och riv salladen i önskad storlek. Skölj salladslöken och skär den i mindre bitar på tvären.
3. Blanda salladen med salladslök, mangoldskott, kryddtagetesblommor (finns i hallar), basilika och ärtskott i en skål.
4. Blanda olivolja, balsamvinäger och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Garnera med sparrisen.

Fler recept med: Dressing, Övrigt