Dragonstekta fläskkotletter med senapssås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 tsk dragon - torkad
  • 1 msk smör - till stekning

Sås

  • 3 schalottenlökar - finhackade
  • 1 msk smör - eller olja
  • 1,5 dl sky - från stekpannan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap - ljus
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk dragon - torkad
  • 3 msk kapris

Dragonstekta fläskkotletter

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.

Senapssås

  1. Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål.

  2. Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp.

  3. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.

  4. Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon.

  5. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!