Dragonspätta

Enkelt och gott. Rödspättefiléerna får sjuda direkt i den goda dragon- och citronsåsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dragon - torkad
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 rödspättafiléer - skinnfria
  • 1 krm salt
  • 0,5 grön gurka
  • 0,5 msk smör
  • 1 msk kapris
  • 2 dragon - kvistar, färska

Tillbehör

  • 175 g potatis - kokt, per portion

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl och vatten i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka upp under omröring och låt koka några minuter. Rör ner dragon och citron.

  2. Salta och rulla ihop fiskfiléerna. Låt dem sjuda under lock i såsen 5–8 min tills fisken är vit.

  3. Skölj, kärna ur och skiva gurkan i halvmånar. Fräs den i smör i några minuter.

  4. Lägg upp fisken med sås på tallrik. Lägg på gurkmånar, strö över kapris och dragon. Servera nykokt potatis till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!