00000

Enkelt och gott. Rödspättefiléerna får sjuda direkt i den goda dragon- och citronsåsen.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 msk vetemjöl
1 dl vatten
0,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 tsk dragon torkad
1 msk citron pressad
2 rödspättefiléer skinnfria
1 krm salt
0,5 grön gurka
0,5 msk smör
1 msk kapris
2 dragon kvistar, färska

Tillbehör:

175 g potatis kokt, per portion

1. Vispa samman mjöl och vatten i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka upp under omröring och låt koka några minuter. Rör ner dragon och citron.
2. Salta och rulla ihop fiskfiléerna. Låt dem sjuda under lock i såsen 5–8 min tills fisken är vit.
3. Skölj, kärna ur och skiva gurkan i halvmånar. Fräs den i smör i några minuter.
4. Lägg upp fisken med sås på tallrik. Lägg på gurkmånar, strö över kapris och dragon. Servera nykokt potatis till.