3.33.33.33.33.3

Dragonsill har en kraftig dragonsmak av både ­inlagd och färsk dragon.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

2 burkar inläggningssill, (à 420 g)
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk estragon, (inlagd dragon i vinäger)
1 msk dragon, hackad
1 krm salt

Garnering:

dragonkvistar

20 minuter + 2 dygn i kylen

Dragonsill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 2 dygn.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda majonnäs, crème fraiche, estragon och hackad dragon. Krydda med salt.
  3. Blanda ner sillen i såsen. Låt stå i kylen fram till servering.
  4. Garnera sillen med dragon före servering.

Recept av Christian Hellberg

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill