Dragonsill

Dragonsill har en kraftig dragonsmak av både ­inlagd och färsk dragon.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk estragon - (inlagd dragon i vinäger)
  • 1 msk dragon - hackad
  • 1 krm salt

Garnering

  • dragonkvistar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 2 dygn.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda majonnäs, crème fraiche, estragon och hackad dragon. Krydda med salt.

  3. Blanda ner sillen i såsen. Låt stå i kylen fram till servering.

  4. Garnera sillen med dragon före servering.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!