00000

Gott till fisk

För 8 person(er)

Ingredienser

600 g filé av havsabborre, abborre eller gös
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl svart vildris
2 msk smör

Vitvinssås

2 schalottenlökar
1 msk smör
2 msk koncentrerad fiskfond
5 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 krm salt
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk färsk dragon, finhackad

Grönsaker

2 fänkål
4 salladslökar
200 g sockerärter
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Dragonolja

2 dl löst packade dragonblad
4 msk rapsolja

Lägg dragonbladen i kokande vatten, låt koka ca 10 sek. Kyl dem i isvatten och låt rinna av väl.
Mixa dem sedan med olja.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad