Dra-isär-bröd

Recept på dra-isär-bröd. Brödet går bra att frysa. Tina det på -hushållspapper i mikrovågsugn.
Recept på dra-isär-bröd.
Recept på dra-isär-bröd. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 11 dl vetemjöl - (660 g)
  • 1 burk pesto - (140 g)
  • 4 dl ost - riven, lagrad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja och salt. Knåda in mjölet tills degen är smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den och skär i ca 35 bitar. Forma degen till små runda bollar, ungefär samma storlek som pingisbollar.

  3. Rulla bollarna i pesto och sedan i ost. Lägg bollarna tätt i en välsmord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt det stå i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får svalna.

Recept: Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!