Dra-isär-bröd

Recept på dra-isär-bröd. Brödet går bra att frysa. Tina det på -hushållspapper i mikrovågsugn.  

För 35 bullar

Ingredienser

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk salt
11 dl vetemjöl (660 g)
1 burk pesto (140 g)
4 dl ost riven, lagrad

20 minuter + 1,5 timmes jäsning + 20 minuter i ugn

 Dra-isär-bröd – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja och salt. Knåda in mjölet tills degen är smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den och skär i ca 35 bitar. Forma degen till små runda bollar, ungefär samma storlek som pingisbollar.
  3. Rulla bollarna i pesto och sedan i ost. Lägg bollarna tätt i en välsmord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt det stå i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får svalna.

Recept: Anna Stegs

Fler recept med: Bakning, Italienskt, Matbröd, Övrigt