Double chocolate chip cookies

Recept på double chocolate chip cookies. Lagom sega, härligt stora kakor som är fyllda med choklad.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk eller ljus
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl muscovadosocker - ljust
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt och ställ den åt sidan. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker.

  2. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta till en jämn, lite kladdig deg. Arbeta till sist in chokladen i degen och lägg den i en plastpåse i kylen ca 2 timmar.

  3. Ta degen ur kylen och låt den vila i rumstemperatur 15–20 min. Sätt ugnen på 175°.

  4. Rulla små bollar av degen, ca 1 ½ msk per kaka. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut kakorna och platta genast till dem med baksidan av en stekspade. Låt kakorna kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!