55555

Recept på double chocolate chip cookies. Lagom sega, härligt stora kakor som är fyllda med choklad.

För 20 kakor:

Ingredienser

150 g choklad, mörk eller ljus
125 g smör, rumsvarmt
1 dl muscovadosocker, ljust
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

20 minuter + 2 timmar i kyl + 12 minuter i ugn

Double chocolate chip cookies – gör så här:

  1. Hacka chokladen grovt och ställ den åt sidan. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker.
  2. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta till en jämn, lite kladdig deg. Arbeta till sist in chokladen i degen och lägg den i en plastpåse i kylen ca 2 timmar.
  3. Ta degen ur kylen och låt den vila i rumstemperatur 15–20 min. Sätt ugnen på 175°.
  4. Rulla små bollar av degen, ca 1 ½ msk per kaka. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut kakorna och platta genast till dem med baksidan av en stekspade. Låt kakorna kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar