Donuts

Recept på donuts av Roy Fares. Vill man inte toppa med glasyr ­kan de nyfriterade donutsen rullas i strösocker. Oljan kan sparas i kylskåp till nästa fritering.
Roy Fares

Donuts

  • 15 g jäst för söta degar
  • 1 msk vatten - ljummet
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 15 dl vetemjöl - (900 g)

Fritering

  • 1 l rapsolja

Glasyr

  • 75 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • hushållsfärg - röd

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör så att jästen löses upp. Smält smöret i en ka­strull. Häll över mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.

  2. Häll smörblandningen över jästen och tillsätt socker, salt, ägg, citronskal och hälften av mjölet. Blanda till en slät smet. Tillsätt resten av mjölet, spara lite till utbakning, och knåda till en deg. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en ca 1 cm tjock platta. Ta ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.

  4. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull och fritera ringarna ca 1 minut på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Glasyr: Smält smöret i en ­kastrull. Låt svalna. Tillsätt florsocker och mjölk och vispa till en slät glasyr. Färga efter tycke och smak. Doppa donutsen i glasyren och garnera med strössel.

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!