Don’t panic-sås

Recept på Don’t panic-sås. Många vietnamesiska maträtter är inte fulländade utan denna sötsyrliga dippsås/dressing. Den passar egentligen till alla fräscha sallader som du vill ha en asiatisk touch på. Håller i kylen ca 1 månad. Byt ut fisksåsen mot soja för en vegoversion.
Recept på Don’t panic-sås.
Recept på Don’t panic-sås. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 1 thaichili - röd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl citron - pressad
  • 0,5 dl fisksås - asiatisk

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och pressa vitlöken.

  2. Rör ihop chili, vitlök och socker och låt stå ca 30 min.

  3. Koka upp vattnet och häll det i sockerblandningen. Rör om och låt svalna. Tillsätt citronsaft och fisksås och blanda om.

 Recept av: Minna Tran

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!