1 timme
Dolsot bibimbap – gör så här:
- Chojangsås: Rör ihop alla ingredienser.
- Skär entrecôten i tunna strimlor. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop vitlök, soja, 1 msk sesamolja, och honung. Lägg köttet i marinaden. Blanda ihop ordentligt och strö över sesamfrön.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa zucchinin och skala morötterna. Skär grönsakerna i tunna strimlor. Förväll böngroddar och spenat i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Finhacka kimchin. Lägg grönsaker och kimchi i skålar.
- Tänd grillen. Grilla köttet snabbt och på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Ta bort grillgallret och grilla zucchini och morötter i en metallsil direkt över kolen. Det ska gå snabbt och grönsakerna ska bara precis börja mjukna och få lite härlig grillsmak. Smaksätt med soja och sesamolja.
- Häll 1 msk sesamolja i botten på eldfasta portionsformar. Lägg på lite nykokt ris. Lägg grönsaker, kött och kimchi snyggt runtomkring skålen med en rå äggula i mitten.
- Ställ skålen direkt på kolen och vänta tills det börja fräsa ordentligt av riset i oljan, det tar ca 2 min. Ringla över chojang och ät genom att ”gojsa” runt allt med en sked innan du äter. Se till att skrapa upp allt underbart, knaprigt ris i botten.
Recept: Jonas Cramby