Doboo Chun – panerad tofu

Doboo Chun – panerad tofu är godast nystekt. Dippa och njut!
Byung-Hi Lim
Byung-Soon Lim von Bergen
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g tofu - fast
  • 1 - 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk rapsolja

Dippsås

  • 1 dl soja - koreansk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk purjolök - hackad
  • 1 msk sesamfrön - chilirostade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Dippsås: Smaksätt sojan med skalad och pressad vitlök. Tillsätt purjolök, sesamfrön, sesamolja och ättika.

  2. Skär tofun i skivor och torka av överflödsvatten. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i uppvispat ägg.

  3. Stek tofun i olja 2–3 min på varje sida. Servera med dippsåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!