22222

Doboo Chun – panerad tofu är godast nystekt. Dippa och njut!

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g tofu, fast
1-2 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk rapsolja

Dippsås:

1 dl soja, koreansk
1 vitlöksklyfta
1 msk purjolök, hackad
1 msk sesamfrön, chilirostade
1 tsk sesamolja
1 krm ättiksprit, (12 %)

Doboo Chun – panerad tofu – gör så här:

 

  1. Dippsås: Smaksätt sojan med skalad och pressad vitlök. Tillsätt purjolök, sesamfrön, sesamolja och ättika.
  2. Skär tofun i skivor och torka av överflödsvatten. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i uppvispat ägg.
  3. Stek tofun i olja 2–3 min på varje sida. Servera med dippsåsen.