Dipstavar - rotfrukter

Det går givetvis bra att ta andra rotfrukter och grönsaker, det beror lite grann på smak och tillgång. Det kan vara mysigt att sitta och dippa framför brasan eller i samband med att varm- och förrätten förbereds. Förrätten serveras förslagsvis i glas eller små glasskålar så att gästerna slipper blanda ihop sin egen och andras dipsås.
Allt om Mat

Guacamole

  • 4 avokador - mogna
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 citron
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk salt
  • 7 droppar tabasco

Dipstavar

  • 4 morötter
  • 1 gurka
  • 1 knippa stjälkselleri
  • 20 rädisor

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det tillsammans med crème fraiche och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav. Det går även bra att mosa med en gaffel.

  2. Blanda avokadomoset med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och några droppar tabasco. Citronen ger både god syrlighet och motverkar att det mörkfärgas.

  3. Skala och skär rotfrukterna och grönsakerna i stavar. Lägg en klick guacamole längst ner i glasen. Stick ner stavarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!