Löjromsdip: Blanda samman creme fraiche, lök, salt och peppar. Rör sedan ner löjrommen lite slarvigt.
Avokadodip: Mosa avokadoköttet med citronsaft. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda med kvarg. Smaka av med salt.
Dip
Till löjromsmoussen duger den billigare amerikanska löjrommen gott. Den kan vara något lös i konsistensen, så låt den rinna av i en finmaskig sil.
För 8 person(er)
Ingredienser
3 dl | crème fraiche |
0,5 dl | silverlök, fint tärnad |
1 krm | salt |
1 nypa | svartpeppar, nymald |
100 g | löjrom, avrunnen |
Avokadodip
3 | avokado |
1,5 msk | citronsaft, pressad |
1 | vitlöksklyfta, liten |
0,5 burk | kesella kvarg |
0,5 tsk | salt |
Tillbehör
1 pkt | hårt tunnbröd |
1 pkt | crostini |
2 | morot, skuren i stavar |
1 | blomkål |
1 | gurka |