00000

Wraps på dinkelmjöl. Här med en fyllning som för 
tanken till Kina.

För Till 6 wraps

Ingredienser

2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 ägg
2 dl lättöl
2 dl vatten
1 msk olivolja

Fyllning

2 kycklingfiléer, (ca 300 g)
1/2 gurka
2 morötter
1 purjolök
2 msk + 1/ d dl hoisinsås
olivolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

1. Blanda dinkelmjöl, vetemjöl och salt. Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet. Tillsätt olja. Grädda smeten i torr, het stekpanna ca 2 min per sida.
2. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skär gurkan i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
3. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i morötter och purjolök och låt fräsa med ca 2 min. Ta pannan från värmen och rör i 2 msk hoisinsås. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar och blanda i gurkan.
4. Bre 1/2 dl hoisinsås på wrapsen och fördela kyckling och grönsaker ovanpå. Rulla ihop wrapsen och servera.