Dinkelvåfflor

Dinkelvåfflor brukar kallas GI-våfflor och är lika goda som klassiska våfflor. Det har en läcker och något nötliknande smak som ger våfflorna karaktär.
Birgit Nilsson Bergström
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 msk rapsolja
  • 2,75 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa samman smör, mjölk, rapsolja, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner ägget och låt stå och svälla ca 10 min.

  2. Grädda våfflor på relativt hög värme i våffeljärnet. Servera med förslagsvis blåbärssylt och grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!