00000

Jag tycker om att använda dinkelmjöl till pannkakor. Då smakar de mer, utan att barnen klagar på att de känns ”grova”. Med en enkel fyllning är det här den perfekta strandlunchen, tycker jag. Variera med keso som fyllning.

För 10 rullar

Ingredienser

Dinkelpannkaksrullar

3 ägg
4 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
25 g smör

Fyllning

20 skivor mild ost, t.ex Billinge
150 g rökt skinka i tunna skivor
1 kruka plocksallad

30 min

Dinkelpannkakor med ost & skinka – gör så här:

  1.  Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ihop till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.
  2. Smält smöret i en pannkakslagg eller mindre stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek 10–12 pannkakor. Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan och låt kallna.
  3. Lägg ost, skinka och salladsblad på pannkakorna. Rulla ihop till rullar.

    dinkelpannkaksrullar

    Foto: Peter Carlsson

    Tips: Sätt lite extra sting på rullarna genom att breda på senap eller smaksatt färskost.