00000

För 2 limpor

Ingredienser

10 dl ljust dinkelsikt
25 g jäst
1 tsk socker(för jäsningen)
6,5 dl vatten fingervarmt
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
2 dl kokta dinkelfrön
11 dl solrosfrön

Dinkellimpa — gör så här:

  1. Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  2. Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 minuter i 250 °. Sänk värmen till 200 ° och grädda i ytterligare 20 minuter.
Fler recept med: Matbröd, Övrigt