Dinkelbullar med vit choklad och aprikoser

De här bullarna bakar vi på hälften dinkelmjöl och hälften vetemjöl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella - (10 %)
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 6 dl dinkelmjöl - siktat (360 g)

Fyllning

  • 200 g aprikoser - torkade
  • 150 g vit choklad
  • 150 g smör - kallt

Pensling

  • ägg - uppvispat

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölk och kesella och låt det bli fingervarmt, 37°. Smula jästen i en degbunke. Häll över degvätskan. Arbeta ner salt, socker, vetemjöl och dinkelmjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min. Finhacka aprikoserna.

  2. Stjälp ut den jästa degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Hyvla över smöret med en osthyvel. Strö över aprikoser och choklad. Rulla samman degen från långsidan och skär rullen i ca 1 1/2 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar ställda på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de har fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!