4.34.34.34.34.3

Dinkelbaguetter passar bra på buffén. Med lite jäst och lång jästid i rumstemperatur får du fantastiska baguetter med härlig skorpa.

För 3 baguetter:

Ingredienser

1,5 tsk jäst, (8 g)
4,5 dl vatten
8 dl dinkelmjöl, siktat (440 g)
3 dl vetemjöl special, (180 g) + ca 1 dl till utbakning
2 tsk salt

15 minuter + 8,5 timme jästid + 20 minuter i ugn

Dinkelbaguetter – gör så här:

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt de båda mjölsorterna och salt och rör kraftigt ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 8 timmar.
  2. Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen lite försiktigt med mjölade händer. Strö mjöl över och skär degen i tre långa längder, ca 5 cm breda.
  3. Strö mjöl över baguetteplåten. För över längderna försiktigt till plåten. Det gör inget om degen ser lite konstig ut, det ordnar sig sedan i ugnen. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen samtidigt.
  4. Grädda bröden på den heta plåten ca 20 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Matbröd