Dinkel- och dragonbröd

Recept på dinkel- och dragonbröd. Dragon och anis sätter smak på dessa bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja - gärna kallpressad
  • 5 dl dinkelsikt
  • 8 - 9 dl vetemjöl
  • 1 kruka dragon
  • 1 tsk anis - mald

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, olja, dinkelsikt och lite i taget av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg ca 5 min. Hacka och vänd i dragon och anis.

  2. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Forma till fyra längder, ca 40 cm långa, med spetsiga ändar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla lätt och låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°.

  3. Skåra bröden på snedden med en vass kniv. Ställ in bröden mitt i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda bröden 20–25 min tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

Fler bröd smaksatta med örter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!