Dinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirap

Dinkel i stället för gröt ger samma härliga mättnadskänsla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl dinkel - helkorn
  • 1 banan
  • 1 äpple - stort
  • 2 dl hallon - frysta tinade
  • 4 dl vaniljyoghurt - (3 %)
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Koka dinkelkornen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt kallna.

  2. Skala bananen. Skär frukten i mindre bitar.

  3. Rosta dinkelkornen i torr panna tills de fått lite färg och blivit torra.

  4. Lägg dinkelkornen i botten på en skål, lägg på frukt och vaniljyoghurt och ringla till sist över lönnsirap.

Ca 280 kcal/portion 

varav 4 g fett, 7 g protein, 49 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!