Dillsyrade grönsaker

00000

Recept på dillsyrade grönsaker. Snabbsyrade krispiga grönsaker med dill är ett gott tillbehör till skaldjur och fiskrätter.

För 6 dl:

Ingredienser

4 gulbetor små
2 morötter
150 g rödkål
1 purjolök liten
1,5 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung flytande
0,5 tsk salt
0,5 dl dill finhackad
0,5 tsk flingsalt

20 minuter + 15 minuter marinering

Dillsyrade grönsaker – gör så här:

  1. Skala och hyvla gulbetor och morötter tunt. Ansa och finstrimla rödkål och purjolök.
  2. Blanda vinäger, honung och salt och gnid in marinaden i grönsakerna. Marinera ca 15 min.
  3. Blanda ner dillen och krydda med flingsalt. 

 

Fler recept med: Grönsaker