Dillstekt fisk med citronbönor

Recept på dillstekt fisk med citronbönor. Ett frasigt täcke med smak av dill täcker fisken. Täcket blir frasigare om du använder pankoströbröd i stället för vanligt ströbröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé - sej eller lubb
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl panko
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1,5 msk smör - flytande + 0,5 msk flytande smör
  • 300 g haricots verts
  • 0,5 citron - rivet skal och saft

Tillbehör

  • 800 g potatis - pressad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Blanda panko med dill och 1 1/2 msk flytande smör.

  2. Lägg blandningen på fisken. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.

  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Blanda bönorna med 1/2 msk flytande smör, rivet citronskal och citronsaft.

  4. Servera fisken med bönor, pressad potatis och citronklyfta.

  5. Ca 500 kcal per portion, 15 g fett, 31 g protein, 57 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!