55555

Dillsoppan ska ätas direkt, annars tappar den sin fina gröna färg.

För 2 personer

Ingredienser

4 potatisar, (300 g)
1 lök, gul, liten
1 dl mellangrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 knippa dill
1 burk kräftstjärtar, i lake, (360 g)
1 ciabattabröd, (100 g)

20 min

Dillsoppa med kräftstjärtar – gör så här:

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av d­illen i soppan och mixa den slät med mixerstav.
  3. Skär brödet i skivor och rosta det i brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med bröd.
Fler recept med: Köp hem 5, Soppa