Dillsoppan ska ätas direkt, annars tappar den sin fina gröna färg. En frisk dessert i form av snabbgjord glass är gott efter soppan.

För 2 personer

Ingredienser

4 potatisar (300 g)
1 lök gul, liten
1 dl mellangrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 knippa dill
1 burk kräftstjärtar i lake, (360 g)
1 ciabattabröd (100 g)

Snabbgjord glass

1 förpackning hallon och blåbär, frysta
1/2 dl mellangrädde
salt
svartpeppar nymald
strösocker

20 min

Dillsoppa med kräftstjärtar och snabbgjord glass

 

Gör så här:

1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av d­illen i soppan och mixa den slät med mixerstav.

3. Skär brödet i skivor och rosta det i brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med bröd.

Snabbgjord glass

4. Lägg de frysta bären i en matberedare tillsammans med grädde och 1 msk socker. Mixa till en smidig glass. Skeda upp glassen i glas och servera genast.

Fler recept med: Köp hem 5, Övrigt, Soppa