Dillsnäckor med mild smak av fänkål passar perfekt som tilltugg till fisksoppa.

För 24 snäckor

Ingredienser

50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
14-15 dl siktat dinkelmjöl (770 g-825 g)
2 tsk stött fänkål
2 tsk salt

fyllning

1 knippa dill
75 g smör
2 msk citronolivolja

Pensling

ägg

Garnering

1-2 tsk flingsalt

Recept: Dillsnäckor

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjöl, fänkål och salt, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen i hushållsmaskin ca 15 min.
  2. Låt degen jäsa under bakduk ca 50 min.
  3. Fyllning: Finhacka dillen och blanda med rumsvarmt smör och citronolivolja.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan nedåt på plåt med bakplåtspapper. Låt snurrorna jäsa övertäckta ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt snurrorna svalna på galler.