Dillscones med lax är snabblagade små munsbitar perfekta till drinken eller som förrätt.

För 20 scones

Ingredienser

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl dill finhackad
1,5 dl mjölk
100 g philadelphiaost naturell
150 g lax kallrökt, i tunna skivor

Recept: Dillscones med lax

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Arbeta in smör och dill. Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.
  3. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa eller skär ut små rundlar ca 4 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
  4. Dela sconesen och bred ost på både undersidan och lockets insida. Lägg en liten skiva lax på undersidan och lägg på locket.