Dillscones med lax

Dillscones med lax är snabblagade små munsbitar perfekta till drinken eller som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl dill - finhackad
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g philadelphia - naturell
  • 150 g lax - kallrökt, i tunna skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Arbeta in smör och dill. Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.

  3. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa eller skär ut små rundlar ca 4 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

  4. Dela sconesen och bred ost på både undersidan och lockets insida. Lägg en liten skiva lax på undersidan och lägg på locket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!