3.53.53.53.53.5

Dillpicklad gurka från Polen har många likheter med den svenska saltgurkan men istället för ättika är det vinäger i lagen. Gurkan får rejäl smak av dill och vitlök och är ett perfekt tillbehör till burgaren.

För 1-2 liter:

Ingredienser

12 västeråsgurkor, eller smågurkor
5 vitlöksklyftor
6 dillkronor, eller 8–9 dillkvistar
1 tsk korianderfrön
1 tsk kummin, hel
1 tsk senapsfrön, gula
2 lagerblad

Lag:

3 dl vitvinsvinäger
12 dl vatten
3 msk salt

30 minuter + 1 timme i isvatten + 1 vecka i kyl

Dillpicklad gurka – gör så här:

  1. Skrubba gurkorna och skär bort stjälkfästet om det finns kvar. Lägg gurkorna i isvatten ca 1 timme, det gör dem krispigare.
  2.  Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg vitlök, korianderfrön, kummin och lagerblad i en väl rengjord burk. Varva gurkor och dill i burken.
  3. Koka upp vinäger, vatten och salt i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Häll den heta lagen över gurkorna och sätt på locket direkt. Låt svalna och förvara sedan i kylen. Låt stå ca 1 vecka före servering.

Recept av Ylva Porsklev

pren

Fler recept med: Inläggningar