4.44.44.44.44.4

Dillpasta med rökt lax är en snabblagad pastarätt med mycket smak av vermouth och dill, en väldigt god kombination.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g fettuccine
200 g lax, kallrökt
1 purjolök
2 dl crème fraiche
1 dl vermouth, vit, torr
2 msk kycklingfond, konc
1 knippa dill
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

15 minuter

Dillpasta med rökt lax – gör så här:

  1. Strimla laxen. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Hacka dillen.
  2. Koka upp crème fraiche, vermouth och fond. Tillsätt dillen, spara lite till garnering, och mixa till en grön sås. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner purjolöken när 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och purjolök rinna av. Blanda med såsen.
  4. Toppa pastan med lax och garnera med den sparade dillen.