Dillpasta med rökt lax

Dillpasta med rökt lax är en snabblagad pastarätt med mycket smak av vermouth och dill, en väldigt god kombination.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g fettuccini
  • 200 g lax - kallrökt
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vermouth - vit, torr
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 1 knippa dill
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Strimla laxen. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Hacka dillen.

  2. Koka upp crème fraiche, vermouth och fond. Tillsätt dillen, spara lite till garnering, och mixa till en grön sås. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner purjolöken när 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och purjolök rinna av. Blanda med såsen.

  4. Toppa pastan med lax och garnera med den sparade dillen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!