Recept på dillmarinerad kungskrabba med avokado och limedressing. Blanda samman ingredienserna i sista stund inför servering för att tomater och avokado ska vara riktigt fräscha.

För 4 personer

Ingredienser

200 g kungskrabba rensad
1 tsk dillfrö
1 vitlöksklyfta
1 chili, t ex röd spansk peppar
1 tomat
2 avokador

Dressing:

1 lime, finrivet skal
3 msk lime pressad
2 msk olivolja
1 msk honung flytande
1 tsk salt
1 msk koriander hackad

Tillbehör:

ugnsrostat bröd eller crostini

Recept: Dillmarinerad kungs- krabba med avokado och limedressing

  1. Stöt dillfröna fint i mortel. Blanda dillfrö och krabbkött i mindre bitar. Ställ kallt.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin och tomaten. Gröp ur och fintärna avokadon.
  3. Blanda limeskal- och saft, olivolja, honung, salt, vitlök, chili och koriander.
  4. Blanda ner tomatkött, avokado och krabbkött före servering. Servera tillsammans med rostat bröd eller crostini.
Fler recept med: Fest, Mackor, Övrigt, Skaldjur