Dillmarinerad kungskrabba med avokado- och limedressing

Recept på dillmarinerad kungskrabba med avokado och limedressing. Blanda samman ingredienserna i sista stund inför servering för att tomater och avokado ska vara riktigt fräscha.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kungskrabba - rensad
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chili - t ex röd spansk peppar
  • 1 tomat
  • 2 avokador

Dressing

  • 1 lime - finrivet skal
  • 3 msk lime - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 msk koriander - hackad

Tillbehör

  • bröd - ugnsrostat, eller crostini

Gör så här

  1. Stöt dillfröna fint i mortel. Blanda dillfrö och krabbkött i mindre bitar. Ställ kallt.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin och tomaten. Gröp ur och fintärna avokadon.

  3. Blanda limeskal- och saft, olivolja, honung, salt, vitlök, chili och koriander.

  4. Blanda ner tomatkött, avokado och krabbkött före servering. Servera tillsammans med rostat bröd eller crostini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!