Dillkyckling
Ingredienser
- 500 g kycklingfiléer - eller -lårfiléer
- 1 knippe dill
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 7,5 dl vatten
- 3 msk kycklingfond - konc
- 2 morötter
- 1 msk citron - pressad
- 2 msk balsamvinäger - vit
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
Tillbehör
- potatis - kokt, eller ris
Gör så här
-
Skär av dillstjälkarna och knyt ihop dem med en bit snöre. Spara vipporna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och dillstjälkar i olja i en gryta. Häll på vatten och kycklingfond.
-
Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem i grytan.
-
Putsa och skär kycklingen i stora bitar. Ta upp dillstjälkarna och blanda ner kycklingen. Tillsätt citronsaft, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar. Sjud utan lock ca 10 min
-
Finhacka dillen. Rör ner grädden och hälften av dillen i grytan. Blanda mjöl och smör till en smet. Klicka ner redningen under omrörning i grytan och koka ca 3 min.
-
Rör ner resten av dillen precis före servering. Servera med kokt potatis eller ris.