00000

Dillknäcke är ett perfekt knäcke till svenska klassiska smaker som lax och räkor.

För 50 bitar:

Ingredienser

12 g jäst
2 dl vatten
2 krm salt
5 dl rågmjöl, grovt (275 g)
1 tsk fänkål, stött
2 tsk dill, torkad
1 msk flingsalt

20 minuter + 30 minuter jäsning + 5 minuter i ugn

Dillknäcke – gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner fänkål, dill,  salt och nästan allt mjöl, spara 1 dl. Arbeta degen väl och strö över lite mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt på mjölad arbetsbänk. Skär i rutor, ca 4 x 4 cm. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten.

 

Fler recept med: Bakning, Kex och skorpor