Dillgravade rotfrukter

Dillgravade rotfrukter påminner om julens sillbord och gravlax.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g kålrot
  • 250 g morötter
  • 300 g kålrabbi
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk dill - finhackad

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala och finstrimla kålroten. Skrubba och skiva morötterna. Skala och fintärna kålrabbin. Gnid in rotfrukterna med socker och salt och marinera ca 15 min.

  2. Blanda rotfrukterna med dillen. Lägg upp på ett fat och garnera med små dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!