00000

Dillfyllda kycklingrulader med gurksallad innehåller milda, fina välkända smaker som gillas av både stora och små. Kycklinglårfiléerna blev nästan bara godare då de tillagades dagen före påskfesten.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer, (800 g)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
50 g sveciaost, lagrad
50 g färskost, naturell
1 knippa dill
2 msk smör

Gurksallad:

0,5 gurka
0,5 dl cornichons
4 ättiksgurkor, eller 4 saltgurkor
4 salladslökar
0,5 dl rapsolja, kallpressad
1 msk citron, pressad
0,5 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g friséesallad

30 minuter + 1 1/2 timme i ugn

Dillfyllda kycklingrulader med gurksallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa och lägg ut kycklinglårfiléerna på bitar av aluminiumfolie en och en. Krydda med salt och peppar. Riv osten och blanda med färskosten. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Blanda dillen med oströran.
  2. Fördela krämen på varje kycklinglår och rulla ihop folien till en rulle. Tvinna ändarna som en smällkaramell så rullarna blir så jämna som möjligt. Lägg dem i en form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna 1 ¼–1 ½ ­timme. Låt kycklingen kallna. ­Förvara den i kylen till nästa dag.
  3. Ta rullarna ur folien och stek dem runt om i smör i en stekpanna 8–10 min. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar.
  4. Gurksallad: Hyvla gurkan tunt på längden. Halvera cornichons. Skiva eventuellt saltgurkan. Ansa och strimla salladslöken. Blanda de olika gurksorterna och lök med olja och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar. Vänd i ­salladen precis före servering.
  5. Lägg salladen på ett fat. Toppa med kycklingen.
Fler recept med: Buffémat, Kyckling och fågel