Dill- och vitlöksgravad strömming

Gravad strömming i härligt dillgrön sås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömming - rensad
  • 1 knippa dill - färsk (minst 100 g)

Ättikslag

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit - 24 %
  • 1 msk salt
  • 1 dillstjälkarna - de hackade

Dill- och vitlöksås

  • 1 dill - det gröna av
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Plocka av dillvipporna, ,hacka stjälkarna.

  2. Blanda ättikslagen och lägg strömmingsfiléerna i lagen i

    kylskåp 6 timmar.

  3. Såsen: Mixa dillen med mjölk. Pressa hårt ur dillspadet

    genom en sil och blanda det med vitlök, majonnäs, creme

    fraiche och peppar.

  4. Sila upp, spola av och torka strömmingsfiléerna. Blanda med såsen och ställ kallt 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!