00000

Dill- och pepparrots­färskost på rågbröd passar bra som drinktilltugg. Gör gärna färskosten i förväg så kommer pepparrotssmaken fram bättre.

För 2 dl:

Ingredienser

500 g rågbröd, danskt
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Färskost:

500 g kvarg, (10 %)
1 citron
3 msk pepparrot, finriven
0,5 kruka dill
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

50 g rädisor, (ca 6 st)
1 ask smörgåskrasse

30 minuter + 5 minuter i ugn

Dill- och pepparrots­färskost på rågbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i ca 2 x 2 cm stora snittar. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut bröden och låt kallna.
  2. Färskost: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda samman ingredienserna till färskosten och bred den på snittarna.
  3. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Garnera snittarna med rädisskivorna. Klipp över krasse.
Fler recept med: Snittar, Vegetariskt