Dill- och citronsnaps

Citron och dill ger en snaps med fräsch smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 3 dillkvistar
  • 1 citron - liten
  • 2 tsk honung - flytande

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål och lägg i dillen.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 4 msk saft. Blanda ner citronskal och -saft i spriten. Tillsätt honung och rör tills den har löst sig.

  3. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Servera gärna snapsen med en rökt laxsill

Särskilt lyckad kryddkombination från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Foto: Agneta Thorsén

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker. 

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på rökt laxsill. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!