00000

Citron och dill ger en snaps med fräsch smak.

För 3 dl

Ingredienser

2,5 dl brännvin okryddat, t ex Brännvin special
3 dillkvistar
1 citron liten
2 tsk honung flytande

Dill- och citronsnaps – gör så här:

  1. Häll spriten i en skål och lägg i dillen.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 4 msk saft. Blanda ner citronskal och -saft i spriten. Tillsätt honung och rör tills den har löst sig.
  3. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

 

Servera gärna snapsen med en rökt laxsill

Särskilt lyckad kryddkombination från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

snaps-o-sill-citron-dill-lax

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker.

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på rökt laxsill.