Grillsäsongens bästa tilltugg!

00000

Årets ljusaste fest är snart här! Midsommarbordet dukar vi med sill, knäckebröd och jordgubbar. Varför inte överraska på midsommarfesten med en ny, spännande favorit – len romkräm på surdegsknäcke! Garanterat en hit!

För 6-8 pers

Ingredienser

2 st rödlökar, tunt skivade
4 msk rödvinsvinäger
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 dl smetana eller crème fraîche
1 dl löjrom eller stenbitsrom
2 msk hackad gräslök
Wasa Surdeg Gourmet

10+30min

En garanterad sommarfavorit, som också funkar som aptitretare inför kvällens grillning, är Löjromskräm med picklad rödlök på surdegsknäcke. Gör så här:

 

  1. Blanda löken med vinäger, socker och salt. Låt stå ca 30 min så att löken blir mjuk och picklad.
  2. Vispa smetana med en elvisp till en kräm. Vänd in rommen och gräslök.
  3. Toppa 6-8 bitar Wasa Surdeg Gourmet av valfri storlek med romkrämen och garnera med den picklade rödlöken.

Kuriosa: Knäckebrödet

Knäckebrödet har en given plats vid både frukostbord, middagsbord och sommarbord. Kommer knäckebrödet i en snygg designförpackning blir dukningen ännu vackrare! Det vackra mönstret är inspirerat av den svenska naturen och har skapats för att fira Wasas kärlek till naturen. Surdeg Gourmet och Krögarens nya design säljs i en begränsad upplaga – den perfekta presenten till årets alla knytis!

Krögarens och Wasa surdeg gourmet. Formgivare: Lotta Külhorn.

Formgivaren Lotta Külhorn har designat nya förpackningar till två av Wasas populäraste knäckebröd: Surdeg Gourmet och Krögarens.

Detta är Wasabröd

Naturen står i fokus hos Wasa. Bageriet i Filipstad, där Wasabrödet bakas, drivs med vind- och vattenkraft. Delar av de smulor, mjöl och degrester som uppstår vid baket omvandlas till biogas i en anläggning i Örebro. Gasen används sedan som miljöklokt bränsle till den lokala kollektivtrafikens bussar.

Vill du veta mer? Här hittar du mer information om Wasas miljöarbete och engagemang.