I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

Spännande thailändsk dessertsoppa med smak av kokos, vattenkastanj och plommon. Garnera med några blad färsk citronmeliss innan servering.

 

För 4

Ingredienser

Dessertsoppa med kokosmjölk, plommon och vattenkastanj

1 burk vattenkastanjer
1 dl vatten
2 dl socker
3 röda plommon, hackade
1 burk Santa Maria Coconut Milk, (á 400 ml)
16 isbitar
1 färsk citronmeliss, till garnering

15 min

Dessertsoppa med kokosmjölk, plommon och vattenkastanj

1. Grovhacka vattenkastanjerna och skölj dem i kallt vatten.

2. Koka upp socker och vatten, lägg i vattenkastanjerna och låt sjuda ca 1 minut.

3. Tillsätt plommon och Santa Maria Coconut milk och låt soppan koka upp.

4. Ställ en skål med isbitar på bordet för att lägga i den varma soppan.

5. Garnera med några blad färsk citronmeliss.