Dessertsoppa med kokosmjölk, plommon och vattenkastanj

Spännande thailändsk dessertsoppa med smak av kokos, vattenkastanj och plommon. Garnera med några blad färsk citronmeliss innan servering.
Allt om Mat

Dessertsoppa med kokosmjölk, plommon och vattenkastanj

  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 3 röda plommon - hackade
  • 1 burk Santa Maria Coconut Milk - (á 400 ml)
  • 16 isbitar
  • 1 citronmeliss - färsk till garnering

Gör så här

  1. Grovhacka vattenkastanjerna och skölj dem i kallt vatten.

  2. Koka upp socker och vatten, lägg i vattenkastanjerna och låt sjuda ca 1 minut.

  3. Tillsätt plommon och Santa Maria Coconut milk och låt soppan koka upp.

  4. Ställ en skål med isbitar på bordet för att lägga i den varma soppan.

  5. Garnera med några blad färsk citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!