15 minuter + 20 minuter i ugn
Delizie med kronärtskockor och ricotta – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Låt kronärtskockhjärtana rinna av men spara oljan. Hacka kronärtskockorna, spara några till garnering. Blanda ricottan med 2 dl parmesanost och 2 msk av oljan från kronärtskockorna. Blanda i skockorna.
- Halvera lasagneplattorna på längden. Bred på ricottaröran och lägg på spenatbladen. Rulla ihop plattorna och lägg dem i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.
- Blanda ostsåsen med vinet och krydda med cayennepeppar. Häll såsen över rullarna och strö över 1 dl parmesan.
- Gratinera mitt i ugnen 20–25 min, tills rullarna är mjuka och har fått fin färg.
- Sallad: Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Skär de sparade kronärtskockorna i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, skockor, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Blanda i rucolan.
- Toppa delizien med tomatsallad och servera.