Delizie

Pastarullarna håller formen bättre om du gör dem i förväg och rullar in dem i plastfolie.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 6 lasagneplattor - färska
  • 1 zucchini
  • 200 g emmentaler
  • 150 g skinka - kokt tunna skivor

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 burk plommontomater - (400 g)
  • 2 krm strösocker

Bechamelsås

  • 2,5 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 2 krm muskot - riven

Gör så här

  1. Rullar: Skiva och strimla zucchinin. Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.

  2. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min.

  3. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.

  4. Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.

  5. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning.

  6. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

  7. Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten.

  8. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna lite extra ost som tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!