Dammsugarnas smak och konsistens varierar lite beroende på vilken sorts kaksmulor du använder, så smaka gärna av smeten.

För 15-20 kakor

Ingredienser

500 g kaksmulor av sockerkaka, muffins, eller likna
150 g smör, rumsvarmt
0,5 dl kakao
0,75 dl punsch

Garnering:

500 g marsipan
200 g choklad (70 %) mörk

Till kavling:

potatismjöl

Dammsugare eller punschrullar

  1. Mixa sönder kaksmulorna i en matberedare. Tillsätt smör, kakao och punsch och mixa snabbt ihop till en tjock smet. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
  2. Färga marsipanen grön med grön och gul hushållsfärg. Pudra arbetsbänken med lite potatismjöl och kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 35 x 45 cm och ca 2 mm tjock.
  3. Skär marsipanen i tre långa remsor, ca 10 cm breda. Spritsa fyllningen i långa strängar på marsipanen.
  4. Vira marsipanen runt fyllningen, tryck till skarven. Skär rullarna i bitar, ca 5 cm långa. Låt dammsugarna stå i kylskåpet ca 30 min.
  5. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vatten-bad. Doppa dammsugarnas ändar i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet. Förvara kallt.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Köksskolan