Daimmuffins med hallon

Hittar du inte daimkulor i din butik kan de ersättas med vanlig daim som krossats i mindre bitar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g daimkulor - (1 påse)
  • 32 hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda ihop till en jämn smet. Rör ner daimkulorna.

  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt. Tryck i två hallon i mitten på varje muffins.

  4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!