Dagobertmacka med majonnäs

Dagobertmackan uppkallades efter karaktären i seriestrippen Blondie och slog igenom på 70-talet. Dagobert Krikelins specialitet var nämligen höga mackor med extra allt. Har du en lång dag framför dig kan den här överdådiga smörgåsen vara din räddning:
Allt om Mat

Ingredienser

  • bregott - eller annat bordsmargarin
  • 3 stora salladsblad
  • 4 skivor gurka
  • 4 skivor tomat
  • 3 skivor rödlök
  • 0,5 dl groddar - färska
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka - kokt
  • 4 rostbiff - tunna skivor

Senapsmajonnäs

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap - eller liknande

Gör så här

  1. Smöra två av brödskivorna på ena sidan och den mittersta på bägge sidor.

    Skölj och skär grönsakerna. Salladsbladen klappar du torra med en hand.

    Lager 1: På den understa brödskivan lägger du salladsblad och draperar växelvis skivorna med skinka och ost. Överst lägger du tomatskivorna och klickar på lite senapsmajonnäs innan du avslutar med den dubbelsmörade brödskivan

    Lager 2: Fortsätt sedan med ett nytt salladsblad, rostbiffsskivorna och gurkan.

    På dem rödlöksskivorna och mer senapsmajonnäs. Överst fördelar du groddarna och avslutar med den tredje brödskivan.

    Packa smörgåsen ordentligt i smörgåspapper så att den håller sig fint i väskan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!