55555

Det enkla vinner - en klassisk smulpaj med lagom sötma och fin knäckighet i en härlig äppelpaj.

För 6 person(er)

Ingredienser

5-6 äpplen, gärna discovery
0,5 dl strösocker
1 msk ingefära, finriven

Smuldeg:

100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker

Tillbehör:

vispad grädde, vaniljglass, eller vaniljsås

Dagnys smulpaj med äpplen – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda äppelklyftor, socker och ingefära.
  2. Täck bottnen på en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, med äppelklyftorna.
  3. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och socker till en smuldeg i matberedare. Fördela degen över äpplena.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 min, tills äpplena känns mjuka och pajen fått fin färg.
  5. Servera pajen ljummen med  grädde, glass eller vaniljsås.