Dadelbollar med mörk choklad och kokos

Dadelbollar med choklad och kokos är munsbitsstora bollarna som är lika goda till kaffet som till en fräsch grönsaksjuice.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 dadlar
  • 2,5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 msk linfrön - krossade
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl kaffe - kallt
  • 3 msk agavesirap
  • 50 g mörk choklad - mörk
  • 1,5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Lägg dadlarna i kallt vatten 10–15 min. Kärna ur dem och hacka dem fint eller mixa. Blanda alla ingredienser utom choklad och kokosflingor. Forma smeten till bollar.

  2. Hacka och smält chokladen. Strö ut kokosen på en tallrik. Lägg lite choklad i ena handflatan och rulla bollarna först i choklad och sedan direkt i kokos.

  3. Låt bollarna stå i kylen fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!