00000

Dadelbollar med choklad och kokos är munsbitsstora bollarna som är lika goda till kaffet som till en fräsch grönsaksjuice.

För 25-30 bollar:

Ingredienser

6 dadlar
2,5 dl fiberhavregryn
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk linfrön, krossade
0,5 dl kokosolja
0,5 dl kaffe, kallt
3 msk agavesirap
50 g mörk choklad
1,5 dl kokosflingor

30 minuter

Dadelbollar med choklad och kokos – gör så här:

  1. Lägg dadlarna i kallt vatten 10–15 min. Kärna ur dem och hacka dem fint eller mixa. Blanda alla ingredienser utom choklad och kokosflingor. Forma smeten till bollar.
  2. Hacka och smält chokladen. Strö ut kokosen på en tallrik. Lägg lite choklad i ena handflatan och rulla bollarna först i choklad och sedan direkt i kokos.
  3. Låt bollarna stå i kylen fram till servering.
Fler recept med: Choklad, Frukt och bär, Godis