Currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter

Recept på currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter. Det brynta smöret ger kikärterna och spenaten lite nötaktig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör

Kikärter

  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 0,5 citron
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g babyspenat
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - kokt
  • citroner

Gör så här

  1. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Pressa saften ur citronen. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt kikärterna och citronsaften och fräs ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Vänd i spenaten. Grovhacka koriandern.

  2. Krydda fisken med curry och salt. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  3. Blanda ner hälften av koriandern i kikärtsfräset. Servera fisken med kikärter, kokt färskpotatis och citronklyftor. Strö över den sparade ­koriandern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!