00000

Recept på currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter. Det brynta smöret ger kikärterna och spenaten lite nötaktig smak.

För 4 personer

Ingredienser

500 g torskfilé, krav- eller msc-märkt
2 tsk curry
1 tsk salt
1 msk smör

Kikärter:

1 burk kikärter (400 g)
0,5 citron
3 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
250 g babyspenat
1 kruka koriander

Tillbehör:

800 g färskpotatis kokt
citroner

20 minuter

Currystekt torsk – gör så här:

  1. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Pressa saften ur citronen. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt kikärterna och citronsaften och fräs ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Vänd i spenaten. Grovhacka koriandern.
  2. Krydda fisken med curry och salt. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  3. Blanda ner hälften av koriandern i kikärtsfräset. Servera fisken med kikärter, kokt färskpotatis och citronklyftor. Strö över den sparade ­koriandern.