Recept på currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur. Servera tofun nystekt, det är bättre att gästerna väntar på middagen än tvärtom!

För 4 personer

Ingredienser

Currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur

400 g tofu
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk curry
1 tsk salt
2 msk rapsolja

Bulgur

3 dl bulgur
1 purjolök
1 röd paprika
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

soja

30 min

Currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur

 

1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg purjo och paprika på bulgurn när ca 5 min återstår av koktiden, spara lite grönt till garnering.

2. Skär tofun i skivor. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i mjöl, blandat med curry och salt.

3. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Blanda ner crème fraîche, salt och peppar i bulgurn. Servera med tofu och soja. Strö över purjolök.