55555

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en currysoppa med ris och höns. Äpple i toppingen friskar upp den mustiga soppan.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
1 msk curry
2 msk smör
2 msk vetemjöl
12 dl hönsbuljong, hemkokt, se recept här
2 dl vispgrädde
0,5 dl mango chutney
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar

Topping:

1 dl basmatiris
300 g hönskött, kokt
0,5 dl gröna ärter, frysta
1 äpple, grönt
0,5 dl gräslök, hackad

30 minuter

Currysoppa med ris och höns – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i smör i en gryta ca 3 min. Blanda i mjölet och häll på buljong och grädde. Låt soppan koka utan lock ca 10 min.
  3. Blanda i mango chutneyn och krydda soppan med salt och peppar.
  4. Finstrimla hönsköttet. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda hönskött, ärter, äpple och gräslök.
  5. Fördela riset i skålar. Häll över soppan och toppa med hönsblandningen.

    currysoppa-med-ris

    Foto: per ranung

    Höns och curry i en traditionell kombination med snälla smaker.