Currysill med äpple och friterad lök

Recept på currysill med äpple och friterad lök. Nyfriterad lök är förstås godast, men rostad lök går också bra.

Currysill med äpple och friterad lök – gör så här:

  1. Fräs lök och äpple i oljan tillsammans med curry ca 1 minut på hög värme.
  2. Tillsätt äppeljuice och vinäger och ta kastrullen av värmen. Låt blandningen kallna.
  3. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
  4. Blanda curryblandningen med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner sillen. Låt stå 1 dygn i kylen.
  5. Skala den gula löken och skär den i ringar. Hetta upp oljan till 160° och fritera löken 4-5 min, tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.
  6. Garnera sillen med friterad lök och hackad gräslök.

Recept från