Currysill med äpple och friterad lök

Recept på currysill med äpple och friterad lök. Nyfriterad lök är förstås godast, men rostad lök går också bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 sats inlagd sill
  • 2 msk rött äpple - fintärnat
  • 2 msk gul lök - finhackad
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 msk äppeljuice - koncentrerad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 krm salt

garnering

  • 1 gul lök - liten
  • 3 dl rapsolja
  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Fräs lök och äpple i oljan tillsammans med curry ca 1 minut på hög värme.

  2. Tillsätt äppeljuice och vinäger och ta kastrullen av värmen. Låt blandningen kallna.

  3. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.

  4. Blanda curryblandningen med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner sillen. Låt stå 1 dygn i kylen.

  5. Skala den gula löken och skär den i ringar. Hetta upp oljan till 160° och fritera löken 4-5 min, tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.

  6. Garnera sillen med friterad lök och hackad gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!