I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Nu tar vi tag i Danmarks kronsill, Karry Sild – eller Currysill som vi säger i Sverige. Alla vet att kyckling och curry gifter sig fint. I receptet har vi därför valt kycklingfond för att få en rundare smak. Galet? Ja! Men fantastiskt gott och perfekt till midsommarbordet.

För 8

Ingredienser

2 burkar 5-minuterssill / inläggningssill cirka 800 gram
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
3 msk currypulver
1 msk kycklingfond Bong Touch of Taste
2 msk mango chutney
2 äpplen syrliga, finhackade
salt och peppar
eventuellt pressad citron

Currysill med äpple — gör så här:

  1. Låt sillen rinna av ordentligt. (Smaka på sillen så att den är lagom salt. Om inte, vattna ur den lite till.)
  2. Vispa samman alla ingredienser till såsen och smaka av med salt, peppar, fond och eventuellt lite citronsaft.
  3. Häll såsen över sillen och äpplena, blanda och slå upp på en fin burk.
  4. Låt sillen mogna i kylen över natten.